Nu ook voor het bedrijfsleven

Nu ook voor het bedrijfsleven

Dat topsporters hun vak verstaan is duidelijk. Een bal perfect raken, de bocht uit versnellen, een bulls eye gooien; het is geen geluk meer, maar vakmanschap. Maar wat maakt dat sporters soms geen ‘pepernoot’ meer raken? 

De arm lijkt van lood, de benen weigeren dienst, de penalty wordt gemist. Ligt dat aan hun vaardigheden? Kunnen ze ineens niet meer voetballen, schaatsen, tennissen? Iedereen snapt dat hier het mentale een rol speelt.
 
Maar ja, wat doe je er aan? De een is nou eenmaal mentaal sterker dan de ander. Dat valt niet te trainen, toch?....
 
Jawel dus!! Sporters trainen vaak net zo hard op mentale vaardigheden als op techniek. Want ze weten dat… 
 
Vakmanschap  + Mentale Weerbaarheid = Optimaal presteren
 
Mentale training in het bedrijfsleven?
Voor professionals in bedrijven en organisaties geldt hetzelfde als voor topsporters. Ook zij trainen jarenlang op technieken en vaardigheden. Ook zij moeten onder druk presteren. Ook zij slagen er niet altijd in om het beste van zichzelf te laten zien. En ook bij hen speelt het mentale aspect een grote rol. Net als bij sporters. 
Maar worden ze daarin getraind? Helaas houdt hier de vergelijking met de sport op. Organisaties sturen medewerkers  wel naar trainingen –vaak zelfs meerdere keren- maar zelden naar mentale training. Terwijl juist ook in het bedrijfsleven mentale weerbaarheid het verschil kan maken.